img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-1-2024 10:30

Vijf tips om te groeien met je bedrijf

31 januari 2024 - Heb je een eigen bedrijf en wil je groeien? Dan ben je een van de vele ondernemers met dit plan. Het verschil tussen jou en andere ondernemers is dat je een uniek concept hebt, dat je middels de juiste strategie tot een groot succes kunt maken. En je hebt nog een extra troefkaart in handen. De tips uit dit artikel gaan je helpen om te groeien tot een punt waar je op dit moment niet eens van durft te dromen.

img

Een goede workflow

Bij de wens om te groeien, is het belangrijk dat het werk op rolletjes loopt. Een goede organisatie ontwikkeling begint bij de juiste sfeer. Werknemers die niet tevreden zijn of vanwege een andere reden niet lekker in hun vel zitten, leveren niet de beste prestaties. Extra vervelend is het dat zij zich minder snel uitspreken. Met de juiste hulp van experts kun je vol inzetten op het begeleiden van werknemers. Je doorbreekt de slechte patronen, waardoor de resultaten weer goed worden.

Projectmanagement

Projecten leveren werk en daarmee omzet op. Behalve dat je projecten goed moet uitvoeren, wil je dat voor het juiste budget en binnen de deadline doen. Hiervoor heb je de juiste kennis en een goede samenwerking nodig. Het is dan ook een goed idee om te investeren in projectmanagement. Dan ga je met ervaren mensen om de tafel zitten om de lijnen voor het project uit te zetten. Voor het resultaat en het werkgeluk van de medewerkers heeft dit positieve gevolgen.

Investeer in tijdbesparende software

Tijd is de vijand van veel ondernemers. Niet dat iedere dag uren tekort komt, maar er gaat veel tijd zitten in taken die niet zo leuk zijn. De administratie wordt veel leuker als je hier professionele software voor koopt. Zaken zoals de salarissen en verlofaanvragen kunnen eenvoudig geautomatiseerd worden. Dit zorgt niet alleen voor meer tijd, maar ook voor rust in je hoofd.

Een bedrijfscoach

Ondernemen is een leuke uitdaging, maar wel een lastige. Ook ondernemers met dertig jaar ervaring lopen weleens vast. Op zulke momenten is het fijn om advies te krijgen van iemand met een hoop ervaring en kennis. Een goede bedrijfscoach geeft onafhankelijk advies, zonder naar sentimenten te kijken. Vergeet niet dat vrijwel ieder groot bedrijf een of meer bedrijfscoaches heeft rondlopen. Ze zijn de perfecte sparringpartners om nieuwe inzichten op te doen.

Een nieuw (en jong) marketingteam

De jeugd heeft de toekomst. En dat niet alleen, jonge medewerkers hebben ook frisse ideeën. Een nieuw en jong marketingteam is goed voor verrassende, maar effectieve strategieën. Is de wereld van Instagram en TikTok je nog vreemd? Marketingmedewerkers die net van de opleiding af zijn, weten precies hoe ze de doelgroep op deze kanalen moeten bereiken. De ideale combinatie is een marketingteam met jonge en ervaren krachten. Succes en groei gegarandeerd!

Wellicht interessant