img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-4-2019 11:30

Dementievriendelijke rondleiding Cuypershuis

Roermond - Het Cuypershuis organiseert op vrijdag 26 april 2019 een speciale museumrondleiding gericht op mensen met dementie en hun partner of mantelzorger. Deze buitengewone wandeling door het museum geeft veel ruimte om herinneringen op te halen, die zijn verbonden aan de getoonde objecten. In 2019 wordt deze speciale museumrondleiding in totaal drie keer georganiseerd.

Hiermee wordt een succesvol eerste seizoen voortgezet. De deelnemers beoordeelden de rondleiding zeer positief en genoten van de gezellige sfeer.

Bij deze speciale rondleidingen voor mensen met dementie wordt rekening gehouden met hun beperking in tempo en concentratie en hun geringere spanningsboog. Mensen met dementie kunnen door herkenning van oude voorwerpen en thema’s gemakkelijker herinneringen ophalen.  

Kijken naar kunst doet een beroep op het lange termijn geheugen en nodigt uit om ideeën en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Bovendien is kijken naar kunst een cognitieve oefening en stimuleert het als zodanig de hersengezondheid blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond.
Datum en tijd: vrijdag 26 april 2019 van 14 tot 16 uur.
Deelname is gratis, aanmelden kan telefonisch bij het Cuypershuis via 0475-359102.

Meer informatie: www.cuypershuisroermond.nl

Foto: Cuypershuis
 
 

Tags
Wellicht interessant