img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2023 14:15

Torna Cultura Café - laatste editie van seizoen 2022-2023

Thorn - 12 maart 2023 - Op zondag 26 maart sluit cultureel-literair Torna Cultura Café in Thorn het seizoen af met wederom een gevarieerd programma met verrassende podiumgasten, zoals Ingrid Henssen, Tony Joosen, Har Sniekers en burgemeesters Stef Strous van Maasgouw en Desirée Schmalschläger van Leudal. Columnist is Gerard Kessels, gastheer is Martin van Lierop en de muziek wordt verzorgd door de sopraan Bibi Ortjens.

img

Ingrid Henssen

In de aanloop naar Pasen is het verhaal van de kruisiging weer actueel, net als het kruis weer‘in’ is en veel mensen kleding en tatoeages dragen met een Jezusafbeelding. Een kruis is meer dan twee latten op elkaar; het is vooral symboliek. Daarom wordt de voordracht van Ingrid Henssen ook geen religieus verhaal, maar een kleurrijke kijk op de diversiteit van kruisafbeeldingen in de kunst. 

Tony Joosen

Dit jaar wordt in Thorn het 350 jaar bestaan van de Kapel onder de Linden gevierd. Het jubileumfeest vindt eenmaal in de vijftig jaar plaats. In 2023 van 8 t/m 16 september. Stadsgids Tony Joosen vertelt over het eeuwenoud genadeoord en geeft toelichting op het feestprogramma.

Har Sniekers

Het Internationaal Festival Vocallis had afgelopen jaar als thema: ‘De kracht van muziek’. Het Festival nodigde Har Sniekers uit Thorn uit een gedicht over dit thema te schrijven. Componist Jesse Passenier liet zich inspireren door het dialectgedicht van Har Sniekers en gaf er een eigen muzikale interpretatie aan.

Stef Strous en Desirée Schmalschläger

De burgemeesters van Maasgouw, Stef Strous, en Leudal, Désirée Schmalschläger, gaan met elkaar in gesprek over (boven)regionale onderwerpen. Het gesprek staat in het teken van het afscheid van burgemeester Strous.

Gerard Kessels 

Gerard Kessels is vaste gast in De Limburger op dinsdag en vrijdag. Eveneens is hij ‘stamgast’ in het Torna | Cultura - Café. Met zijn columns boeit hij telkens weer op bijzondere en persoonlijke manier.

Sopraan Bibi Ortjens

Bibi Ortjens (Maastricht, 1996) is een van de meest veelbelovende Limburgsezangtalenten. Zij volgde haar opleiding aan het conservatorium van Maastricht, waar ze haar bachelorsdiploma, met onderscheiding, ontving. Vanaf december 2022 maakt zij als koorlid deel uit van André Rieu’s Johann Strauss Orkest en reist ze de hele wereld over. Zij verzorgt ook de muzikale intermezzo’s in dit Café.

Martin van Lierop

Martin van Lierop, tv- en radiopresentator bij ML5 vervult de rol van gastheer van het Café.

Praktische informatie

wanneer - zondag 26 maart 2023, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00

reserveren - niet nodig

meer informatie - zie www.tornacultura.nl 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
120323/HvL

 

Wellicht interessant