img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-4-2019 04:00

Jaarlijkse schoonmaakactie Roermondse wijk ’t Veld

Roermond - Op woensdag 10 april 2019 hebben de leerlingen van basisschool De Zonnewijzer onder het motto "’t Veldj de sjoonste plek!" hun buurt opnieuw vrijgemaakt van zwerfafval. Dit is de vierde editie van deze jaarlijkse schoonmaakactie, die een gezamenlijk initiatief is van het Laurentius Ziekenhuis, BS De Zonnewijzer, Moveoo en de ondernemers van de wijk ’t Veld, ondersteund door de Wijkraad en de Gemeente Roermond.  

Op deze school wordt veel aandacht besteed aan het thema zwerfvuil, dit initiatief past precies binnen de filosofie van de Vreedzame School: de kinderen worden gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan hun omgeving en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Met z’n allen ervoor zorgen dat de buurt schoon blijft, is daar een goed voorbeeld van.

De eerste stap van de zwerfvuilactie is een aantal jaren geleden genomen door ondernemers die zich stoorden aan de rommel in hun wijk. Zij hebben vervolgens de samenwerking met het Laurentius Ziekenhuis en de basisschool De Zonnewijzer gezocht. De afgelopen jaren zijn er bij elkaar meer dan honderd vuilniszakken met afval verzameld. Reden genoeg om ook dit jaar deze schoonmaakactie te organiseren.

Foto en video: Gerard van den Braak

Wellicht interessant