img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-5-2023 16:02

Open dag ecologische Samentuin bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 21 mei 2023 - Op zondag 4 juni wordt een Open Dag georganiseerd in de ecologische Samentuin bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen. Vrijwilligers staan klaar om belangstellenden rond te leiden en geven graag informatie over ecologisch koken, leven en tuinieren. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals spelen met de waterpomp, met zand en het blotevoetenpad lopen! De boeken- en infostand is ook aanwezig. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

img

Uitdragen belangrijke pijlers duurzaamheid en gezondheid 

De Samentuin is een voorbeeld van rekening houden met de menselijke behoeften en draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In een ecologische tuin wordt gekozen voor planten die zijn aangepast aan de grondsoort en aan de omstandigheden. Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen – insecten en dieren.

In een ecologische tuin worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt, wordt gestreefd naar een minimum aan tuinafval en wordt het energie- en waterverbruik beperkt. 

Praktische informatie

wanneer - zondag 4 juni 2023, van 11.00 tot 16.00 uur

waar - Velt Leudal / Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen 

toegang - gratis voor leden én niet-leden

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (Samentuin)
210523/HvL  
 

Wellicht interessant