img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-5-2023 14:26

Financiële steun afgerond voor cultuurmakers in Leudal tijdens coronacrisis

Leudal - 24 mei 2023 - De gemeente Leudal heeft inmiddels de laatste aanvraag voor financiële steun uit een steun- en herstelregeling voor cultuurmakers goedgekeurd. Met een budget van € 170.000 konden in totaal 46 aanvragen worden bekostigd. Deze regeling was er voor culturele instellingen, de amateurkunst, volksfeesten en cultureel ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Met het beschikbare budget zijn inmiddels alle aanvragen die in aanmerking kwamen voor financiële steun gehonoreerd.

img

Wethouder Robert Martens: “De steun- en herstelregeling bood de culturele sector in Leudal de mogelijkheid een financiële bijdrage aan te vragen voor het compenseren van misgelopen inkomsten wegens corona. Daarnaast konden cultuurmakers een financiële bijdrage aanvragen voor het ontplooien van nieuwe activiteiten. Het doel van deze regeling was om ervoor te zorgen dat de cultuursector in Leudal versterkt wordt en weer opbloeit. Dat we dit doel behaald hebben blijkt uit de vele activiteiten die inmiddels weer op de planning staan!”

46 Aanvragen

In totaal werden 20 aanvragen gehonoreerd voor misgelopen inkomsten wegens corona, en 26 aanvragen voor het herstel van de culturele sector. De aanvragen waren onder andere voor het organiseren van concerten, muziek evenementen, dansactiviteiten, een kunst- en cultuurmarkt en een heemkundedag. Door deze activiteiten te ondersteunen wil de gemeente Leudal de cultuursector versterken en een bijdrage leveren aan het herstel na de coronacrisis.

Eerder zijn er ook al aanvragen ingediend voor december 2022 van de Steun – en herstelregeling. Met dit budget zijn destijds 61 aanvragen goedgekeurd en bedragen toegekend, namelijk; 36 voor de steunregeling en 25 voor herstel. De aanvragen waren o.a. van muziekverenigingen, schutterijen, artiesten, carnavalsverenigingen, kunstenaars en zangverenigingen.

Samenwerking

Met het beschikbare budget zijn inmiddels alle aanvragen die in aanmerking kwamen voor financiële steun gehonoreerd. Robert Martens: “Als gemeente zijn we blij dat we cultuurmakers op deze manier hebben kunnen ondersteunen. We kijken dan ook uit naar een verdere samenwerking met de culturele sector.”

Bron Gemeente Leudal/Stockfoto
240523/HvL

 

Wellicht interessant