img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-5-2023 10:00

Eerste editie Roermond Pride op Pinksterzaterdag

Roermond - 25 mei 2023 - Op zaterdag 27 mei wordt voor het eerst de Roermond Pride georganiseerd door de LHBTi organisatie Ouch Zo, mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond. In een tijd van geweld tegen en discriminatie van de regenboogcommunity wil de Roermond Pride een baken zijn van hoop en respect. De Pride Walk start om 13.00 uur op het Stationsplein en eindigt om 13.45 uur in het Akcrospark. Daar is er een podiumprogramma met sprekers en optredens en een bring-your-own-picknick.

img

LHBTi organisatie Ouch Zo

"In een tijd van geweld tegen en discriminatie van onze regenboogcommunity in bv. Eindhoven en de rest van Nederland, wil de Roermond Pride een baken zijn van hoop en respect. Op deze dag willen we samen met onze allies en regenboogcommunity een duidelijk signaal geven dat we als samenleving kunnen kiezen om op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. 
 
Onze community is heel divers. Het bij elkaar brengen van deze meerlagigheid van onze regenboogcommunity draagt bij in de zichtbaarheid maar hopelijk ook in een verhoging van het begrip naar onze regenboogcommunity. Er is niet één type homo, niet één soort lesbienne, niet één iets anders… We zijn juist divers. Deze gelijkenis, deze diversiteit, deze overeenkomst bestaat ook binnen de wereld van heteroseksuele mannen en vrouwen. Dit zou verbindend kunnen werken.
 
Vandaar onze oproep:
 
Aan alle leden van onze LHBTI gemeenschap: Blijf jezelf! En kom op voor jezelf en anderen. Laat zien dat we net als iedereen van gelijke waarde zijn in en voor de brede gemeenschap!
 
En voor alle anderen:

Overweeg eens om iedereen die je nu als ‘anders’ ziet, te beschouwen als ‘gelijk’. Vier het leven en wees lief voor elkaar. Wij zijn ook hier op aarde en we gaan nergens heen."
 
Bart Cochet Voorzitter Ouch Zo en medeorganisator Roermond Pride verwoordt het als volgt: “Onze regenboogvlag is voor mij en velen in onze community een belofte om elke dag opnieuw aandacht te vragen voor discriminatie en ongelijkheid."

Programma

De Pride Walk start op zaterdag 25 mei 2023 om 13.00 uur op het Stationsplein en eindigt om 13.45 uur in het Akcrospark. Daar is er een podiumprogramma met sprekers en optredens en een bring-your-own-picknick (mensen brengen hun eigen eten en drinken mee).

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

250523/HvL 

 
 

Wellicht interessant