img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2023 10:30

Axideo - Allerheiligen 2023

Limburg - 1 november 2023 - Elke zondagochtend en op Christelijke feestdagen kunt u bij DeltaLimburg.nl kijken naar een korte evangelische boodschap ter overdenking van Stichting Axideo. Het is vandaag Allerheiligen, een belangrijke christelijke feestdag ter ere van alle heiligen die in de hemel zijn. Het woord is aan pastoor I. Crasborn vanuit Swalmen.

Allerheiligen

Allerheiligen is diepgeworteld in de katholieke traditie maar wordt in verschillende christelijke geloofsrichtingen gevierd. Kerken worden versierd, missen worden gehouden en graven worden bezocht. Het herinnert aan de kracht van geloof en de voortdurende band tussen degenen die ons zijn voorgegaan en degenen die hier zijn achtergebleven. Allerheiligen valt altijd op 1 november. 

Allerzielen

Allerzielen wordt altijd één dag na Allerheiligen gevierd, op 2 november. Op deze dag worden de overledenen herdacht.

Aan deze serie reportages werken pastoor-dekens en nagenoeg alle priesters uit het Bisdom Roermond mee.  

Over Stichting Axideo 

De doelstelling en intentie van deze stichting gaat uit van de boodschap voor de 35ste Wereldcommunicatiedag op 27 mei 2001 van Paus Johannes Paulus II: 

"Verkondig het vanaf de daken: het evangelie in het tijdperk van de wereldwijde communicatie. Als we vooruitkijken zien we behoorlijke vergrijzing van de bevolking."

"In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen niet meer in staat zijn een H.Mis op de normale manier bij te wonen. Wij hopen ook dan in een behoefte te kunnen voorzien", aldus de Stichting.

301023/HvL

 

Wellicht interessant