img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2019 12:25

'Dag van de Zorg' bij het Laurentius

Roermond - Niet alleen waardering en aandacht voor het welzijn van medewerkers tijdens de 'Dag van de Zorg' op zondag 12 mei 2019. Natuurlijk was er een traktatie voor de medewerkers, maar het Laurentius ziekenhuis zet zich hiervoor het hele jaar rond in en met succes, zo blijkt uit de hoge score in de 'Vernet Health Ranking 2018'.   

Het Laurentius scoort goed in de categorie ‘verbeterde verzuim- en inzetbaarheidscijfers’. De Vernet Health Ranking is een kennisnetwerk en onderzoeksbureau gespecialiseerd in het verzamelen, benchmarken en interpreteren van gegevens over personeelszaken in de zorgsector.

HRM Manager Loek Kurvers: "Wij zijn blij met de resultaten van deze Health Ranking, want onze patiënten verdienen de beste zorg. De belangrijkste sleutel hiervoor zijn deskundige en fitte medewerkers! Duurzame inzetbaarheid is één van de kernthema’s in relatie tot de arbeidsmarkt van nu en voor de toekomst. Het gaat om gezondheid en eigen regie over loopbaan en carrièreplanning. Zowel de medewerker als de werkgever moeten hierin investeren. Ter ondersteuning van duurzame inzetbaarheid organiseerde Laurentius recentelijk een drukbezochte duurzaamheidsmarkt (...)"  

In het Laurentius worden medewerkers op het gebied van duurzame inzetbaarheid al langere tijd uitgebreid gefaciliteerd. Zo is er voor iedereen een zogenoemd online duurzaamheidsmenu beschikbaar, waarin vragen worden gesteld als 'Wat heb je nodig om in elke fase van je leven goed en gezond aan het werk te blijven? Wat kun je zelf doen en hoe kan Laurentius je helpen?'

Loek Kurvers: "Als werkgever hebben en nemen we de verantwoordelijkheid om onze mensen hierbij te ondersteunen.”

Foto: Laurentius Ziekenhuis (Duurzaamheidsmarkt Laurentius Ziekenhuis)

Wellicht interessant