img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-5-2019 01:20

'Classical meets Jazz' in Roermond

Roermond - Op zaterdag 18 mei 2019 geven Big Band Boesten, Conservatorium Big Band Maastricht en Philharmonie Reuver samen een bijzonder cross-over concert. Tijdens deze gratis toegankelijke, muzikale avond in de Theaterzaal van De Oranjerie in Roermond brengen de drie muziekgezelschappen gezamenlijk een combinatie van klassieke- en jazzmuziek ten gehore.

Het concert begint met een spetterende opening van Philharmonie Reuver, gevolgd door een compositie geschreven door een student van conservatorium Maastricht. Deze compositie wordt door Big Band Boesten in samenwerking met Philharmonie Reuver uitgevoerd. Ook neemt Big Band Boesten zelf een gedeelte van het programma voor zijn rekening. De afsluiter van de avond is de Conservatorium Big Band Maastricht.

Dit bijzondere concert is tot stand gekomen door een initiatief vanuit het bestuur van Big Band Boesten. In de middag voorafgaande aan het concert zijn masterclasses met medewerking van de drie muziekgezelschappen, waarbij klassieke amateurmusici kennismaken met swing-time en jazz onder supervisie van studenten van het Conservatorium Maastricht.

Locatie: De Oranjerie (theaterzaal), Kloosterwandplein 12-16, Roermond

Datum en tijd: zaterdag 18 mei 2019, aanvang 20 uur

Toegang is gratis.

Wellicht interessant