img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-12-2019 10:20

De pen als wapen tijdens Write for Rights van Amnesty

Roermond/Maasniel/Roggel - 10 December is de Dag van de Mensenrechten en op die dag wordt jaarlijks de schrijfmarathon van Amnesty International georganiseerd: Amnesty’s Write for Rights. Overal ter wereld worden persoonlijke, handgeschreven brieven gestuurd naar autoriteiten in diverse landen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Roggel, Roermond en Maasniel.

img

Wereldwijd klimmen mensen op deze dag in de pen om te vragen om de vrijlating van gewetensgevangenen. Mensen die gevangenzitten, omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.  Een lawine aan brieven maakt indruk. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'

Dit jaar besteedt Amnesty vooral aandacht aan jongeren. De schrijfmarathon wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Hier kunnen brieven worden geschreven: 

Bibliotheek Bibliorura, Gabriel Gorriszaal, Neerstraat 11-13,  Roermond, van 14 tot 17 uur. 

Boekhuis De Kleine Tovenaar, Hoekstraat 3, Maasniel. (Met koffie en dropjes), van 13 tot 16 uur

Boekhandel De Plantage, Neerstraat 52A, Roermond, van 14 tot 17 uur

Café TonvanneBekker, Kerkveldweg 1, Roggel van 10 tot 22 uur (soep en koffie en gezellige sfeer met muziek, handmassage, fitblijfoefeningen etc.)

Iedereen kan meedoen. Er liggen “voorbeeldbrieven” (meestal in het Engels) en er zijn altijd mensen van Amnesty om je te helpen. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees Spapens, telefonisch 0475-327432 of per mail  keesspapens@gmail.com. Voor Roggel met 06-46617673.

Meer informatie is ook te vinden op de website van Amnesty International. 

 

Tags
Wellicht interessant