img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2019 03:15

Meer kansen op werk in Leudal

Leudal - De gemeente Leudal richt een Werkbedrijf op met als doel meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Dit heeft het college besloten in navolging op het succesvolle Mens Ontwikkel Bedrijf (MOB) in de afgelopen jaren. Het betreft personen in de leeftijd van 18 tot 64 jaar, die nu nog zijn aangewezen op een uitkering.

Ook WSW-medewerkers uit Leudal van voormalig Prio Verve, die werkzaam zijn in de openbare ruimte en facilitair, worden hierbij betrokken. Hiermee is met medewerkers facilitair al gestart op 1 januari 2019. 

Han Bekkers, gemeentesecretaris: ”De groep bestaat uit mensen in de leeftijd van 18 t/m 64 jaar, die als gevolg van persoonlijke problemen of een beperking nog zijn aangewezen op een uitkering. Dankzij de integratie van MOB met onze afdeling samenleving doen ze werkervaring op met ondersteunende werkzaamheden onder meer voor de gemeentelijke buitendienst. Denk aan het opruimen van zwerfvuil of het schoonmaken van verkeersborden. Daarnaast krijgen ze begeleiding en opleiding om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Op deze manier hebben we de mogelijkheid mensen uit zowel de Participatiewet als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden in de richting van een normaal arbeidscontract in een dagdagelijkse setting.” 

Voorlopig bestaat het Werkbedrijf uit een samenwerkingsverband van de afdelingen Samenleving en Ruimte met een eigen kern van re-integratiespecialisten en ondersteuners. De doelstellingen voor het werkbedrijf zijn aan de ene kant het aantal personen die nu een uitkering krijgen te verlagen en aan de andere kant de openbare ruimte kwalitatief op orde te houden. 

Het Werkbedrijf wordt na twee jaar geëvalueerd. In het eerste jaar wordt een daling van 30-50 personen verwacht, die nu een uitkering hebben. Naar aanleiding van de ervaringen kunnen er in de toekomst meer activiteiten worden toegevoegd. Met het werkbedrijf verwacht de gemeente Leudal een besparing van minimaal €200.000 per jaar te realiseren.
 

Tags
Wellicht interessant