img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-7-2019 10:25

VU Orkest start tournee in Thorn

Thorn - Een van de grootste en baanbrekende studentenorkesten van Nederland - het VU orkest - gaat op tournee. Het eerste concert wordt gegeven in Thorn, in de Abdijkerk. Het orkest staat onder leiding van de uit Thorn afkomstige Joost Smeets en zal een Russisch programma ten gehore brengen.  

Op het programma staan bekende Russische muziekstukken als Khachaturian – Delen uit Spartacus Suite no.1 & 2, Ljadov – Het betoverde meer en Rachmaninov – Symfonie no. 2

Na Thorn zal het VU-Orkest op zaterdag 20 juli 2019 optreden in St Margarethen - Oostenrijk, op zondag 21 juli 2019 tijdens het Muziekfestival Trieste - Italië, op donderdag 25 juli 2019 bij Slovenian Philharmonic Ljubljana - Slovenië en de tournee wordt afgesloten op zaterdag 27 juli 2019 in het Amsterdamse Muziekgebouw.

Locatie: Abdijkerk, Wijngaard, Thorn

Datum en tijd: donderdag 18 juli 2019, aanvang 19.30 uur.

Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het orkest werd in 1962 opgericht door Berthe Smit.  Tegenwoordig staat het orkest onder leiding van Joost Smeets. Wat begon als een klein kamerorkestje, groeide door de jaren heen uit tot een groot symfonieorkest. In Nederland is het VU-Orkest een van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten. De studenten voeren samen vooral laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit. Meer informatie over dit orkest via deze link.

Foto: FB VU-orkest

 

Wellicht interessant