img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-7-2019 02:00

Waterschap waarschuwt voor blauwalgen in Stevensweert

Stevensweert - Tijdens controles, uitgevoerd door inspecteurs van Waterschap Limburg, zijn op diverse zwemlocaties in Stevenweert blauwalgen aangetroffen. Zie hieronder een overzicht van de desbetreffende locaties. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst. Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, kan zwemmen op die plek slecht zijn voor de gezondheid.

img

Het betreft: 

- Dagstrand De Kis Noord, plas Brandt te Stevensweert
- Dagstrand De Kis Zuid, plas Eiland te Stevensweert
- Recreatiestrand Villapark Porta Isola te Stevensweert

Blauwalgen kunnen bij aanraking of inname bepaalde gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom wordt geadviseerd om contact met deze wateren te vermijden.  

Het waterschap blijft de situatie ter plekke nauwlettend in de gaten houden door regelmatig inspecties uit te voeren en monsters te nemen. Wanneer het gevaar voor blauwalg is verdwenen, worden de borden verwijderd.

Het waterschap controleert in de zomer de zwemwaterkwaliteit van verschillende recreatieplassen. Daar hoort standaard de controle op blauwalgen bij. Wordt een drijflaag van blauwalgen ontdekt, dan laat het waterschap een onderzoek verrichtten. Wanneer de vastgestelde waarden worden overschreden, geeft het waterschap een waarschuwing uit.  

 

Tags
Wellicht interessant