img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-12-2018 12:56

St.Ursula Horn naar Leadership Summit in Londen

Horn - In januari 2019 organiseert Apple de 10e editie van de Leadership Summit in Londen. Deze keer is SG St. Ursula, locatie Horn als een van de zes scholen uit het hele EMEIA (Europa, Midden-Oosten, India en Afrika) gebied hiervoor uitgenodigd. "Een hele eer en een groot compliment aan alle docenten", aldus Mark van de Mortel, teamleider 2/3/4 VMBO-T. Zes leerlingen, twee docenten en een schoolleider mogen in Londen vertellen wat hun school doet op het gebied van technologie. Sint Ursula, locatie Horn is één van de slechts drie Apple Distinguished Schools in Nederland.
 

img

Op 20 januari vertrekken ze naar Londen, waar 21 januari in het teken van oefenen staat. Op 22 en 23 januari worden de presentaties gehouden. Elke dag mogen de leerlingen aan ongeveer 1000 bezoekers vertellen wat het onderwijs met behulp van technologie kan inhouden. 

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de volgende gedachte: elk kind wordt vol creativiteit geboren. Creativiteit maakt leerlingen beter in communicatie en betere probleemoplossers. Het bereidt hen voor om te gedijen in de huidige samenleving - en vorm te geven aan die van morgen. De inzet van technologie helpt leerlingen deze creativiteit te laten ontdekken en uitbouwen.

Wellicht interessant