img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2019 01:30

Rookvrij opgroeien in de gemeente Beesel

Beesel -  De gemeente Beesel sluit zich aan bij de landelijke ambitie van de Rookvrije Generatie om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. De eerste stappen zijn inmiddels gezet samen met het onderwijs en verenigingen. Verschillende locaties in de gemeente zijn al rookvrij geworden, waaronder Sporthal De Schans. 

Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Dit kan in een rookvrije omgeving, zonder de verleiding om te gaan roken en met goede voorbeelden om zich heen.
 
Helaas is het hard nodig hier aandacht voor te vragen. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ernstige ziekten zoals bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar.

De gemeente Beesel heeft samen met onderwijs en verenigingen de eerste stappen gezet. Verschillende locaties in de gemeente zijn rookvrij geworden en dat is te zien aan de ‘Hou ’t Samen Rookvrij bordjes’. 

Meer weten over de campagne Rookvrije Generatie? Klik hier.

Foto: Martin Büdenbender

Tags
Wellicht interessant