img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2018 11:07

OnderwijsZorgCentrum voor kinderen met ernstige beperkingen

Haelen - Op 5 december tekenden de bestuurders van PSW, Adelante en Onderwijsgroep Buitengewoon een intentieverklaring om samen een OnderwijsZorgCentrum op te richten voor kinderen met ernstige leer- en ontwikkelingsproblemen in Midden-Limburg. Onderwijs is niet vanzelfsprekend voor kinderen met ernstige beperkingen. De drie Limburgse organisaties willen onderwijs realiseren waarbij onderwijs en zorg samengaan. Het OnderwijsZorgCentrum is onder de naam HeiKei gestart op de locatie van KDC de Heisterkes in Haelen. 

img

Op de foto v.l.n.r. Maarten Faas interim-bestuurder van Onderwijsgroep Buitengewoon, Stephan Bodde bestuurder van PSW en Henri Plagge bestuurder van Adelante.  

Bij het OnderwijsZorgCentrum biedt PSW zorg en begeleiding aan kinderen met ernstige beperkingen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar. Altijd gericht op de maximale ontwikkeling van het individuele kind en op wat het kind daarvoor nodig heeft.

De naam HeiKei is een samensmelting van de Heisterkes en de Maaskei, de ZML-school die vanuit Onderwijsgroep Buitengewoon onderdeel wordt van het centrum.  

Het OnderwijsZorgCentrum wil gaan fungeren als kenniscentrum in de regio. Door de samenwerking aan te gaan met lokale scholen, bedrijven en activiteitencentra kunnen de leerlingen op een laagdrempelige manier gebruik maken van aangepast praktijkonderwijs. De kinderen worden op deze manier ondersteund om hun eigen plek te vinden in de samenleving en daarmee wordt participatie vanaf jonge leeftijd vanzelfsprekend.  
 
 

Wellicht interessant