img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-9-2019 12:01

Lekkere start KERNgezond Neer

Neer - Op donderdagochtend 12 september 2019 was de aftrap van weer een jaar KERNgezond in de gemeente Leudal. De kinderen van de groepen 5 en 6 van Basisschool De Kwir uit Neer beleefden als eersten in Leudal een KERNgezond activiteit beleefden, samen met tophandballer Jeroen van den Beucken. 

Voordat er samen werd ontbeten, verzamelden de kinderen op het schoolplein om samen het KERNgezonde schooljaar officieel te openen, samen met Maurice Graef en tophandballer Jeroen van den Beucken. Hierna was het voor de kinderen tijd om te bewegen. Onder professionele begeleiding werd er een warming-up op muziek gedaan.
 
Daarna stond in de klassen een heerlijk ontbijt te wachten op de kinderen. Dit mogelijk gemaakt door SPAR Kuijpers. Toen iedereen lekker aan het eten was kwam Jeroen in de klas om de kinderen meer te vertellen waarom gezond ontbijten zo belangrijk is. De kinderen kregen uitleg over KERNgezond en een poster waarop ze konden invullen hoe zij dit jaar voor KERNgezond gaan.
 
Na een groepsfoto met en een handtekening van Jeroen werd de ochtend afgesloten.

Tijdens KERNgezond gaan kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs aan de slag met gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. 
 
Meer informatie over KERNgezond? Klik hier.  
 

Wellicht interessant