img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2019 07:30

Sfeerimpressie officiële opening Open Monumentendag Leudal 2019

Neer - Op zaterdagmorgen 14 september 2019 opende burgemeester Désirée Schmalschläger in Neer bij de Friedesse molen de Open Monumentendag 2019 in de gemeente Leudal. Het thema van de Open Monumentendag is 'Plekken van Plezier'. Elk jaar staat één kern in de gemeente Leudal centraal en dit jaar is dat het dorp Neer.

De opening van de Open Monumentendag Leudal werd muzikaal opgeluisterd door de Kwirzengers uit Neer. Verder droeg Tjeu Scheepers als voorzitter van het bestuur van de Friedesse Molen een gedicht voor van Huub Brouns. 

In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn tijdens de Open Monumentendag meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen

De gemeente Leudal wil de aandacht voor de monumenten in haar 16 kernen vergroten door het bijzondere cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. Door heel Leudal worden allerlei activiteiten georganiseerd om zo het publiek een kijkje te laten nemen in het cultureel erfgoed van Leudal. 

Foto en video: Leon van Lier 

 

Tags
Wellicht interessant