img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2019 11:20

World Cleanup Day in Roermond: op de bres tegen zwerfafval

Roermond - Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day, het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. Onder het motto 'Samen houden we Roermond schoon!' zijn ook in Roermond vele vrijwilligers het hele jaar actief om het zwerfafvalprobleem te bestrijden. Ook tijdens World Cleanup Day, wanneer de Partij voor de Dieren en een groepje bewoners van Op de Hoort in Herten een opruimactie houden.

img

De gemeente Roermond: "Hulde aan al deze vrijwilligers die zich inzetten voor een schone omgeving, want samen houden we Roermond schoon!

Het personeel van Solvay heeft dinsdag 17 september de Maasoever en gedeelte Rijksweg afvalvrij gemaakt. Op vrijdag 20 september gaan alle brugklassers van Lyceum Schöndeln en Mavo Roermond op pad om de zogenaamde snoeproutes en zwerfafval in wijken in kaart te brengen en op te ruimen. Op zaterdag 21 september houdt de Partij voor de Dieren en een groepje bewoners van Op de Hoort in Herten een actie in het kader de World Cleanup Day. 

World Cleanup Day wordt ook dit jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation: de dag dat miljoenen vrijwilligers in ruim 160 landen de wereld een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen en meer waardevolle informatie verkrijgen over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. 

Wellicht interessant