img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-10-2019 04:02

19e editie Natuurwerkdag - Doe je mee?

Op zaterdag 2 november 2019 is de 19e editie van de Natuurwerkdag. Op meer dan 36 locaties kun je een dagje meewerken met lokale vrijwilligers die zich inzetten voor de leefomgeving van bijvoorbeeld de zandhagedis, rugstreeppad en de kleine ijsvogelvlinder. In Midden-Limburg kan dit onder andere in het Orchideeënparadijs bij Weert en op de Linnerheide tussen Linne en Sint-Odiliënberg, maar er zijn er nog veel meer locaties in deze regio. 

Stichting IKL organiseert in samenwerking met alle groene organisaties in Limburg de Natuurwerkdag. Samen aan de slag om bomen en struiken te snoeien, poelen op te schonen of heideterreinen open te houden.

Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen in actie komen en een bijdrage leveren om de natuur in eigen omgeving een handje te helpen. Dat is ook hard nodig. Biodiversiteit is van levensbelang voor de mens. Helaas is het soortenrijkdom in de Nederlandse natuur de laatste decennia heel hard terug gelopen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg.

Tussen Linne en Sint-Odiliënberg gaat een spiksplinternieuwe vrijwilligersgroep aan de slag die voortaan het onderhoud van het bosgebied oppakt om er een natuurlijker bos van te maken. In het bosgebied komt veel wilde kamperfoelie voor, de waardplant van de kleine ijsvogelvlinder die hier ook al is waargenomen.

Aan het NS spoor bij Weert, net voor de Brabantse grens, werken vrijwilligers aan het orchideeën rijkste stuk van Limburg. Dit natuurgebied waar ook bijzondere vlinders voorkomen is meter voor meter gevormd door de vrijwilligers die hier de laatste 35 jaar honderden uren met de zeis hebben gewerkt. Deze vrijwilligersgroep heeft geen enkele Natuurwerkdag gemist!

Wil jij de natuur ook een handje helpen? Iedereen kan meedoen, jong en oud! Meld je dan aan via deze link

Foto: Stichting IKL (Natuurwerkdag)
 

Tags
Wellicht interessant