img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2019 10:45

Sfeerimpressie lancering Young Perspective My School in Roermond

Roermond - Op vrijdag 22 november 2019 kwamen zo’n 150 jongeren uit leerlingenraden van heel Limburg bij elkaar voor de lancering van Young Perspective My School. De middelbare scholieren kregen de hele dag workshops in de ECI cultuurfabriek om zich als leerlingenraad te ontwikkelen. Ook leerlingen van Lyceum Schöndeln uit Roermond waren erbij. 

Young Perspective My School is een project van het Jongeren Netwerk Limburg waar jongeren uit heel Limburg bij elkaar komen om zich als leerlingenraad te ontwikkelen. Dit doen ze door middel van verschillende workshops. Ook krijgen scholieren van verschillende scholen hier de kans om samen te overleggen, kennis te delen met elkaar en informatie uit te wisselen.  

Het Jongeren Netwerk Limburg heeft dit project opgezet om leerlingenraden te kunnen helpen zodat zij een stevigere positie binnen een school kunnen aannemen en de leerlingen beter kunnen vertegenwoordigen.  

De leerlingen werden vanaf negen uur verwelkomd waarna ze al snel aan de slag gingen met de eerste workshop: het ontwikkelen van een missie en visie. Na een korte pauze werd er gewerkt aan de leerlingenraad als team. In de laatste workshop gingen de leerlingenraden een netwerkspel spelen om te werken aan hun netwerkskills. 

Foto en video: Gerard van den Braak

 

Wellicht interessant