img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2020 03:24

21 maart 2020 is Landelijke Opschoondag, doe je ook mee?

Op zaterdag 21 maart 2020 vindt alweer voor de 18de keer de Landelijke Opschoondag plaats. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door NederlandSchoon. Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Doe je ook (weer) mee? Maak dan hier zelf een schoonmaakactie aan! "Zwerfafval blijft een probleem dat we alleen samen kunnen oplossen", aldus NederlandSchoon.

Elk jaar zetten particulieren van jong tot oud, scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten traditiegetrouw de handen uit de mouwen.  

NederlandSchoon spoort alle deelnemers aan de Landelijke Opschoondag aan om verder te kijken dan alleen de opschoonacties op 21 maart. Zo kunnen inwoners op de landkaart op www.supportervanschoon.nl een eigen schoongebied vastleggen, waar zij het hele jaar door zorg voor dragen.

“Op deze manier houden we Nederland samen zwerfafvalvrij”, aldus Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. “De Landelijke Opschoondag blijft uiteraard de dag waarop we met z’n allen samenkomen en iedereen aan de slag gaat, maar we moeten ons afvragen wat we de andere 364 dagen van het jaar doen om onze leefomgeving zwerfafvalvrij te houden. De plastic soep is aan de orde van de dag en aandacht voor het klimaat wordt steeds urgenter. Wij bieden iedereen de gelegenheid een steentje bij te dragen en een eigen gebied vast te leggen en schoon te houden; van straat of speelplaats tot hele wijk. Op die manier kunnen we ook opgeruimd de zomer, herfst en winter in.”
 
NederlandSchoon werkt al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd.

Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.
 

Wellicht interessant