img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-3-2020 13:00

Brand appartement Van Den Boschstraat Roermond

Roermond - Op zondagochtend 15 maart 2020 werd kort voor 10.30 uur de brandweer gewaarschuwd voor brand in een appartement, gelegen op de 2e bouwlaag van een appartementecomplex aan de Van Den Boschstraat.  Zes katten en één konijn zijn door de brandweer uit de woning gehaald. De eigenaresse was niet aanwezig en er zijn verder geen gewonden.

img

Tijdens het aanrijden was niet bekend of er iemand in de woning aanwezig was. Daarop besloot de brandweer om met meerdere eenheden ter plaatse te gaan. Bij aankomst werd bekend dat een aantal kleine dieren aanwezig waren, die door de brandweer tijdig konden worden bevrijd. De bewoners van de woning boven de brand werden met hulp van de brandweer uit de woning gehaald. De andere bewoners van de in totaal 6 appartementen aan hetzelfde trappenhuis, waren niet thuis. 

Na ongeveer 20 minuten werd het sein "brand meester" gegeven.

De stichting "Salvage" die namens de grote verzekeraars optreedt, komt ter plaatse om de gedupeerden bij te staan. Een team voor technisch onderzoek van de brandweer, komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Waarschijnlijk is de brand begonnen op het balkon en naar binnengeslagen.

Het appartement waar de brand heeft gewoed alsmede de bovengelegen woning, zijn op dit moment niet bewoonbaar vanwege de vele brand- en roetschade.

Wellicht interessant