img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-3-2020 01:00

Ondernemers helpen ondernemers tijdens de Coronacrisis

Roermond - Mensen helpen elkaar in Roermond. Via de FB-pagina cometogetherroermond vinden mensen vraag en hulpaanbod. Zo doen medewerkers van horecaonderneming Cox & Co vrijwillig vakkenvullen bij de PLUS supermarkt in Maasniel. Omdat de horeca dicht is, kunnen de 250 medewerkers niet aan het werk bij hun eigen werkgever.

Deze FB-pagina is een initiatief van de gemeente Roermond. Met deze campagne wil Roermond vooral de maatschappelijke kant van het evenementenjaar 2020 benadrukken.

Het muzikale Paasevenement ‘The Passion’ zou veel opleveren voor Roermond op commercieel gebied en naamsbekendheid. Maar voor de wethouders Marianne Smitsmans en Angely Waajen leek het ook enorm geschikt om maatschappelijke vraagstukken te belichten. Te denken valt hierbij aan de sociaal zwakkeren, gehandicapten, mantelzorgers etc.

Dit was de bedoeling. Maar door de coronacrisis gaat dit allemaal voorlopig niet door. Maar het motto van #cometogetherroermond is juist nu in deze tijd enorm van belang. ‘Samen leven is voor elkaar zorgen, elkaar helpen, hoe klein het gebaar ook is’. En zo ontstaan er diverse initiatieven om elkaar te helpen. Zo helpen ook ondernemers andere ondernemers, die nu in zware tijden verkeren. 

Wim Cox van Cox&Co las op de facebookpagina #cometogetherroermond dat er bij de PLUS Supermarkt in Maasniel vraag is naar meer personeel. De 250 werknemers van Cox&Co hebben op dit moment geen werk omdat horecabedrijven nu dicht moeten zijn. Dus heeft Wim Cox aan zijn medewerkers gevraagd wie nu vrijwilligerswerk wil doen om zo andere bedrijven te helpen.

Michelle van der Sluiszen, normaal werkzaam bij het Schnitzelparadies van Coc&Co, is een van de medewerkers die besloot om als vakkenvuller bij de PLUS in Maasniel een handje te helpen.
 
Kijk voor vraag- en hulpaanbod in Roermond op:
www.cometogetherroermond.nl
 
en op facebook:
#comethogetherroermond

Foto en video: Fred Simons
 

Tags
Wellicht interessant