img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-6-2020 02:55

Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak weer open

Stevensweert / Ohé en Laak - 5 juni 2020 - Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak op het Jan van Steffeswertplein in Stevensweert is met ingang van donderdag 4 juni tot en met zaterdag 31 oktober 2020 weer geopend, coronaproof. Dat houdt onder andere in dat reserveren verplicht is en dat pinnen niet mogelijk is.

img

De collectie kan op eigen gelegenheid worden bezichtigd en is ingedeeld in een aantal thema's zoals de baggervondsten, beeldhouwkunst, munten en penningen. De maquettes van het kasteel Stevensweert, de vesting Stevensweert en van het kasteel Walburg brengen de geschiedenis tot leven. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen: de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert.

Voor kinderen is er een fotopuzzeltocht/speurtocht. Aan de hand van diverse opdrachten ga je door het hele museum aan de slag. Heb je alle opdrachten goed beantwoord, dan krijg je een beloning.

Ook kun je een stadswandeling maken door de historische kern van Stevensweert met een bezoek aan de reconstructie van de vestingwerken. In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus wordt de film ‘Eiland in de Maas van alle tijden’ niet vertoond.

Het museum bezoeken?
Reserveren is verplicht en kan telefonisch via 0475-550 236. Pinnen is niet mogelijk.
Het museum is geopend van donderdag tot en met zondag van 13 tot 16 uur.
Entree € 3 per persoon; kinderen tot en met 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae gratis.

Meer informatie? Kijk dan op de website van het museum.  

Foto: FB Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak
 

Tags
Wellicht interessant