img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-6-2020 11:29

Vandaag de dag in ...1965 - 28 juni 1965

28 juni 2020 - In deze nieuwe wekelijkse rubriek gaan we terug in de tijd en nemen we jullie mee naar dezelfde datum in een jaar dat (ver) achter ons ligt. Vandaag is dat maandag 28 juni 1965. Hoe was het weer? Welke muziek stond in de top 3? Welke meisjes- en jongensnamen waren toen populair? Is er nog iets speciaals gebeurd? 

img

Maandag 28 juni 1965

Geboortedag

Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Kreeft. In de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Slang.

Het weer

Het is vandaag een licht bewolkte dag met een gemiddelde temperatuur van 13,5 °C. De minimum temperatuur is 4,9 °C en de maximum temperatuur 20,6 °C. Er waait een zwakke wind uit het westen en er valt 0,1 mm neerslag. 

Muziek 

In de top 40 staan de Beatles met Ticket to Ride op nummer 1, The Scorpions met Hello Josephine op nummer 2 en Jewel Akens met The Birds and the Bees op nummer 3 

Top 5 meisjes- en jongensnamen 

1. Maria, 2. Johanna, 3. Anna, 4. Monique, 5. Elisabeth

1. Johannes, 2. Jan, 3. Cornelis, 4. Hendrik, 5. Petrus

Opmerkelijk 

Verloving Prinses Beatrix - onze latere koningin en moeder van Koning Willem-Alexander : Vandaag maakt Koningin Juliana de verloving bekend van haar dochter Beatrix met de Duitse diplomaat Claus van Amsberg.

Het is de geboortedag van de Nederlandse scenario- en thrillerschrijver Alex van Galen (o.a. script bioscoopfilms Michiel de Ruyter en Redbad en TV-serie Kees & Co).

Het eerste commerciële telefoongesprek via de satelliet vindt plaats tussen Europa en Amerika.  

 
Bronnen: weerverleden.nl, top40.nl, wikipedia, vernoeming.nl, youtube.nl 

Tags
Wellicht interessant