img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-7-2020 16:39

Aftrap renovatie vloer Sporthal ‘t Maasveld

Neer - 6 juli 2020 - “Samenspel, dat is wat jullie écht laten zien”, met die woorden luidde wethouder Robert Martens vorige week de aftrap voor de renovatie van de vloer in de sporthal in. Met letterlijk de bal voor zijn voeten en een strakke pass, ging de bal rond onder de aanwezigen. “Er samen iets van maken. Dat blijkt uit wat jullie hebben gedaan,” aldus wethouder Martens.

img

Met de aanwezigen worden bedoeld: het bestuur van de Stichting Spantenhal Neer, de vrijwilligers, vertegenwoordiging van Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom, leden van de commissie bouw en het bestuur van ’t Maasveld. 

De Stichting Spantenhal Neer is opgericht in 1990 en komt voort uit de vroegere ballonhal. Door een storm is deze ballonhal verwoest en het werd snel duidelijk dat de hal in deze vorm niet meer terug zou keren. Een groep vrijwilligers heeft  toen de handen ineen geslagen om een nieuwe permanente accommodatie te realiseren. Dat resulteerde in de toenmalige Sporthal ’t Ligteveld met een verhard buitenveld, 4 kleedlokalen, 2 scheidsrechterslokalen en een kantine voor het nuttigen van een kleine snack en drankje. Door zijn karakteristieke ronde vorm is deze een opvallende verschijning. In 2019 veranderde de naam van Sporthal ’t Ligteveld naar Sporthal ’t Maasveld.

Martijn Triepels, projectleider renovatie sporthal: "De renovatie brengt ook wat verrassingen met zich mee. De huidige vloer kent een hoogteverschil van meer dan 25 centimeter. Daar moeten we iets mee, een hele uitdaging. Uit de verschillende alternatieven die we hadden, hebben we uiteindelijk gekozen om het hoogteverschil uit te vlakken met behulp van schuimbeton. Aan de hoogste zijde van de huidige vloer wordt 5 cm en aan de laagste zijde (‘Maaswegzijde’) wordt maar liefst 30 cm aangebracht. 

Vanaf september 2020 beschikt Sporthal ’t Maasveld over een kwalitatief goede en veilige sportvloer: een zogenaamde klasse 2 vloer volgens NOC*NSF-normen. Martijn: “Deze is geschikt voor onder andere zaalvoetbal, handbal, volleybal en badminton. Er is ook belijning aangebracht voor basketbalvelden voor scholen.”

Fred van der Leeden, één van de initiatiefnemers van het eerste uur van ’t Maasveld (voorheen Park Leudal-Oost) en voorzitter Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom: "Ik ben trots op waar we nú staan. Door de modernisering van de verouderde Sporthal 't Maasveld, wordt dit weer een voorziening voor diverse sporten. Sporten die in de huidige staat niet mogelijk zijn. Met de vernieuwde vloer kan de sporthal weer dienen in het overvolle binnensportprogramma in dit gedeelte van de gemeente Leudal. De eerste zichtbare stap in ’t Maasveld. Op naar de volgende stappen.”

Wethouder Robert Martens: “Ik heb diepe bewondering voor vrijwilligers. Niet alleen vanaf 2012, maar ook de eerdere vrijwilligers. Het was een taaie besluitvorming. Daar waar iemand een stapje terug deed, werd dat direct opgevolgd. Dat is de enige manier om een project van de grond te krijgen. En dat blijkt.”

Sporthal huren? Reserveren kan hier. Of neem contact op met sporthal@hetmaasveld.nl.

Meer informatie op de website van 't Maasveld.

Foto: 't Maasveld / Collage: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant