img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-7-2020 08:45

Middagwandeling Nationaal Park de Meinweg met gids

Vlodrop - 22 juli 2020 - Op zondag 26 juli organiseert VVV Midden-Limburg een middagwandeling met gids door Nationaal Park de Meinweg. Ga samen met de VVV-gids al wandelend op zoek naar de verborgen culturele pareltjes in dit unieke stukje Roerdalen in Midden-Limburg. De route voert over onverharde paden. Maximaal 10 deelnemers, reserveren is verplicht.

Nationaal Park de Meinweg is een schitterend stukje natuur van ongeveer 1800 hectare groot. het ligt in de meest oostelijke hoek van Midden-Limburgen is aan drie kanten omsloten door Duitsland. Het park is zeker niet alleen maar bekend vanwege de mooe natuur en het unieke landschap. 

De naam 'Meinweg' is ontstaan uit het Keltische woord 'gemeyne' wat 'gemeenschappelijk' of 'samen' betekent. het waren de 'gemeinde weide' van de veertien dorpen die het gebied bestuurden en gebruikten. Door eeuwenoud gebruik van deze gronden kent de Meinweg een lange geschiedenis.

Start- en eindpunt: Boshotel Vlodrop, Boslaan 1, Vlodrop

Datum en tijd: zondag 26 juli 2020 van 14 tot 16.30 uur.

Deelname: € 5 per persoon, maximaal 10 deelnemers. Reserveren is verplicht en kan via de website van VVV Midden-Limburg.

Foto: VVV Midden-Limburg / collage: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant