img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-8-2020 10:25

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Meinweg met gids

Herkenbosch - 1 augustus 2020 - Op 5 augustus organiseert VVV Midden-Limburg een zomeravondwandeling in het Nationaal Park de Meinweg. Ga samen met de gids op zoek naar de vele aanwezige culturele sporen, zoals de overblijfselen van spoorlijn IJzeren Rijn. En misschien kom je tijdens de rondleiding ook nog een ree of wild zwijn tegen.

img

Nationaal Park De Meinweg is bekend om haar flora en fauna. Verborgen in de prachtige natuur liggen echter ook heel veel culturele sporen. Samen met de VVV-gids ga je op zoek naar deze sporen. Maar dan in de avonduren. Dit zorgt voor een heel andere beleving.

De overblijfselen van de omstreden spoorlijn IJzeren Rijn zijn al meteen duidelijk zichtbaar. In het gebied vind je veel dennen en sparren. Die zijn aangeplant voor de mijnindustrie. De Staatsmijn Beatrix werd tussen 1954 en 1962 in het gebied aangelegd. Maar de mijn is nooit in gebruik genomen.

De ontwikkeling en bewoning van dit gebied door de eeuwen heen, de smokkelpraktijken die aan de orde van de dag waren en nog veel meer komt aan bod tijdens deze rondleiding.

Wanneer: woensdag 5 augustus, van 19 tot 21 uur
 
Startloctatie:  Parkeerplaats spoorwegovergang verharde Meinweg, Meinweg,
 
Deelname: € 5 per persoon, maximaal 10 deelnemers, reserveren is verplicht en kan via deze link.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant