img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-8-2020 09:13

Expositie 'De liefde voor het niet perfecte' in Toon Hermans Huis Roermond

Roermond - 7 augustus 2020 - Vanaf 17 augustus exposeert Lena Valbæk Jessen, van geboorte Deense, haar werken met de titel 'De liefde voor het niet perfecte' in het Toon Hermans Huis Roermond. De mens staat centraal in het werk van Lena Valbæk Jessen. Een mens, die niet hoeft te passen in het hokje, die niet perfect hoeft te zijn. Iedereen is welkom om de expositie te komen zien, wel eerst even een afspraak maken.

img

Op haar 39ste is zij begonnen met tekenen en schilderen. Zij is gestart op de tekenschool in Linne en de laatste 15 jaar werk zij onder begeleiding van docent Joke Martens.

Haar werk in de gehandicaptenzorg heeft Valbæk Jessen’ liefde voor het niet perfecte en afwijkende laten groeien. Ondanks het experimenteren in haar werk met materialen, technieken en stijlen, is er zeker een rode draad in te herkennen.
 
Zo is er de huid, die zowel als schildershuid en als menselijke huid terugkeert. Acrylverf, een diversiteit aan materialen en expressief kleurgebruik vinden hun weg op het doek. Door het aanbrengen van vele dunne laagjes verf en het toepassen van vloeipapier ontstaat er in het werk van haar een huid en daarmee een spannend en doorwerkt vlak.

De Franse filosoof Emmanuel Levinas staat aan de basis voor de fascinatie en liefde die Lena Valbæk Jessen voor de mens koestert. Levinas geeft aan de verschillen tussen mensen te overbruggen door het ‘ik’ en daarbij het oordeel te neutraliseren. Het is daarom dat haar werken geen titels hebben: de ruimte is leeggemaakt zodat deze vrij is van oordeel, en open is voor de bezoeker. Nu is er ruimte om het verhaal van haar werken te interpreteren en vertellen: schilder en toeschouwer maken samen middels de schilderijen verbinding.
 
Als je graag een kijkje wilt komen nemen in het Toon Hermans Huis en de werken van Lena wilt komen bewonderen, kun je een afspraak maken via administratie@toonhermanshuisroermond.nl.

Toon Hermans Huis, Willem II Singel 17, Roermond

Foto's: THHR / collage: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant