img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-8-2020 15:25

'Van Bezoeker tot Onderzoeker Soortenbingo' in de natuur - doe je mee?

Ospel - 7 augustus 2020 - Ben jij benieuwd welke planten en dieren je zoal in de natuur kunt vinden? Doe dan mee met de ‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ soortenbingo en ga elke week op zoek naar een andere plantensoort of dierensoort! Lever je volle bingokaart in tijdens de ‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ Publieksdag in Nationaal Park De Groote Peel op 4 oktober en win een Peelboek.

img

Welke beestjes zie je tussen de struiken? En welke vogels dobberen er op het water? Met behulp van de ObsIdentify app kan je deze soorten herkennen. Zorg dat je jouw bingokaart compleet hebt voor zondag 4 oktober. Dan vindt de ‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ Publieksdag in Nationaal Park De Groote Peel plaats. Lever op deze dag jouw volle bingokaart in en win een Peelboek. 

De ObsIdentify app is een gratis fotoherkenningsapp die wilde planten, dieren en paddenstoelen uit Nederland en België op naam kan brengen. Door middel van een database met gevalideerde referentiebeelden herkent de app meer dan 13.000 soorten. Met elke nieuwe herkenning wordt deze database verder uitgebreid en verbeterd. Wanneer je waarnemingen opslaat met deze app zie je ze direct terug op Waarneming.nl. Actuele waarnemingen in Nationaal Park De Groote Peel worden zichtbaar op een scherm in het buitencentrum De Pelen. Je kunt de app hier downloaden. Je kunt hier een filmpje bekijken hoe het werkt.

Van Bezoeker tot Onderzoeker heeft als doel om bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel meerwaarde aan hun bezoek te geven door het uitvoeren van onderzoek. Door op zoek te gaan naar soorten en deze waar te nemen met de gratis ObsIdentify app verrijk je jouw persoonlijke kennis van de natuur en de beleving ervan. Daarnaast draag je, door jouw waarnemingen te delen, bij aan onderzoek naar de biodiversiteit in De Pelen.

Kijk voor meer informatie en de downloads van de bingokaart en de handleiding op de website www.vanbezoekertotonderzoeker.nl.

Wellicht interessant