img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-8-2020 12:00

Robin - ijskoffie á la Van Natura

Roggel - 10 augustus 2020 - Het is hoog zomer, bloedheet, plakweer in Tuinesië. Een ideaal ‘ijskoffie’ temperatuurtje. IJskoffie is namelijk niet meer weg te denken. En geef toe, naast dat het heerlijk is ziet er ook super fancy uit! Maar echt gezond is het meestal niet. Tenzij je het gezonder maakt! Ik zou Robin niet zijn als ik er geen eigen à la van Natura draai aan zou geven.... Ik deel mijn eigen recept graag met je...lees snel verder.  

Experimenteren doe ik namelijk maar al te graag. En dit keer met succes, want dit is echt mijn favoriete zomerdrankje. Ik ga je niet langer laten watertanden zodat jij snel de keuken in kan om ....

Maar..

Er is 1 kleine handeling die je moet voorbereiden én dat is ijsklontjes maken. Ik gebruik daarvoor van die ijsblokzakjes uit de supermarkt die ik vul met water en in de diepvries leg. Je kunt ook kant-en-klare ijsblokjes kopen als jou dat teveel gedoe is.

Wat verder handig is een blender en een leuk (hoog) glas waar wat ijsklontjes in passen. Heb je die niet, geen ramp, gebruik dan gewoon een maatbeker met staafmixer. En heb je zelfs dat niet in huis, dan kun je het ook gewoon in het glas mengen en goed doorroeren....  Maak het je vooral gemakkelijk!

De ingrediënten:

·         1 kopje koffie of espresso
·         1 flinke scheut plantaardige melk (haver en/of amandelmelk, te koop in de supermarkt)
·         1 hand ijsklontjes
Eventueel 1 mespunt of kleine theelepel honing, ahornsiroop of suikervrije siroop (Callowfit) als je van zoet houdt. Een natuurlijke manier om het te zoeten is d.m.v. 1 grote dadel, of een paar plakjes bevroren banaan toe te voegen. Vooral de banaan geeft écht dat romige ijsgevoel.

Hoe je het maakt?

1.    Zet 1 kop koffie. Maak hem zo sterk als je wilt, maar houdt in het achterhoofd dat hij nog wordt aangelengd door de melk en de ijsklontjes, dus ik zou zelf een krachtige kop zetten.
(Je kunt de koffie ook al van te voren zetten en goed laten afkoelen in de koelkast, ook ideaal voor als je wat koffie over hebt)
2.    Doe de koffie met de melk in een blender en mix tot het een schuimige massa wordt. Meng niet te lang want dan wordt het te lauw door het mixen. Gebruik je bevroren banaan of dadel? Meng deze dan mee zodat het goed gemixt wordt.
3.    Schenk het mengsel in een glas gevuld met ijsklontjes. Voeg evt. het zoetmiddel toe en roer goed door.
4.    Serveer met een (stalen) rietje, zoek een relaxed plekje en geniet ervan!

Heb jij jouw eigen creatie verzonnen?

Deel het met me op Facebook of Instagram
 
Fijne zomerdagen! Robin

Wil je graag meer informatie over Robin Seuren en haar praktijk Van Natura? Neem dan eens een kijkje op haar website www.van-natura.nl   

Foto: Robin Seuren

Tags
Wellicht interessant