img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2020 10:00

Alzheimercafé Leudal - editie maart 2020 geannuleerd

Heythuysen - UPDATE 11 maart 2020: De organisatie van het Alzheimercafé Leudal heeft laten weten dat het Alzheimercafé Leudal dat stond gepland op 24 maart 2020 bij Zorgcentrum Beek en Bos, NIET doorgaat in verband met het dreigende coronavirus. Zorgcentrum Beek en Bos heeft alle 'grotere' bijeenkomsten geannuleerd. 

img

In het Alzheimercafé Leudal van dinsdag 24 maart 2020 vertelt Anjes Verheggen, voormalig klinisch geriater en vrijwilliger bij Dementie Vriendelijk Roermond over de behoeften van mensen met dementie, hoe om te gaan met iemand met dementie en hoe een stad dementievriendelijk wordt. 

Bij dementie gaat het niet alleen om het hebben van de ziekte dementie, het gaat ook om het leven mét dementie. Door dementie verandert er van alles voor de persoon zelf en de naasten, maar de ziekte heeft ook impact op de sociale omgeving.

De Sociale Benadering Dementie van Anne-Mei The helpt om “anders” naar dementie te kijken. Door uit te gaan van de behoeften van mensen met dementie en hun naasten in het dagelijks leven zal de kwaliteit van leven van mensen met dementie verbeteren.

Lokatie: Zorgcentrum Beek & Bos, L'Unionlaan 1 te Heythuysen.

De zaal is open vanaf 19 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis.

Het Alzheimercafé is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om koffie te schenken en bezoekers te ontvangen. 

Meer informatie over het Alzheimercafé Leudal is te vinden op de FB-pagina Alzheimercafé Leudal. Contact opnemen kan per email via alzheimercafeleudal@gmail.com 

 

 

 

 

Tags
Wellicht interessant