img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-8-2020 01:40

Natuurwerkdag op de Linnerheide - Werk je mee?

Linne - 18 augustus 2020 - Op zaterdag 5 september organiseert vrijwilligersgroep 'Boswerkgroep de Linnerheide' haar eerste werkdag van seizoen 2020-2021 op de Linnerheide. De doelstelling is het bevorderen van natuurlijk bos en dat proberen de vrijwilligers te bereiken door de Amerikaanse eik te bestrijden door deze weg te knippen en te zagen. Lijkt het je leuk een keer mee te komen zagen? Meld je snel aan! Het vrijgekomen stamhout wordt verdeeld over de deelnemers!

img

Het werkterrein van deze vrijwilligersgroep is het noordelijk gedeelte van het natuurgebied de Linnerheide. Het terrein is volledig van stichting Het Limburgs Landschap en ook de werkgroep is aan deze organisatie verbonden. 

Voor instructie, gereedschap e.d. wordt gezorgd. Wel wordt iedereen verzocht zijn eigen werkhandschoenen mee te nemen. Rond het middaguur wordt er een gezamenlijke pauze gehouden. Voor lunch en drinkwaren dien je zelf te zorgen.

Na de lunch wordt eventueel nog verder gewerkt en wordt uiteindelijk het vrijgekomen stamhout geïnventariseerd en verdeeld over de deelnemers. Het overige takhout zal op verschillende manieren worden verwerkt.

Daarna wordt gezamenlijk opgeruimd. Rond 15 uur eindigt deze natuurwerkdag. 

Lijkt het je leuk een keer mee te komen zagen? Meld je dan hier snel aan! Aanmelden kan tot 4 september.

Stockfoto

Tags
Wellicht interessant