img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-9-2020 14:33

Ommetje Nederpeel - wandelen door de natuur rondom Heibloem

Heibloem - 4 september 2020 - Deze week een prachtige en lange wandeling van wederom routemaker Adrie Raaijmakers: een route van 20 km door de natuurgebieden het Spaanse bos, de Nederpeel, De Kleine Moost  en Waterbloem rondom Heibloem in de gemeente Leudal. Start- en eindpunt in Heibloem. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, honden zijn toegestaan.

img

De wandeltocht start in Heibloem en gaat richting het Spaanse Bos en de Nederpeel. Het Spaanse Bos is een klein gebied dat voornamelijk bestaat uit naaldbos. In de Nederpeel wordt het mooie meanderende beekje de Neerpeelbeek gevolgd. Na verlaten van de Nederpeel gaat de tocht langs het nieuw ingerichte gebied de Kleine Moost. Dit gebied maakt onderdeel uit van een lint van oude Peelvenrestanten. De Kleine Moost wordt weer in zijn oude staat hersteld waaronder het ven dat opnieuw is uitgegraven. Vervolgens gaat de wandeltocht door de bossen van Waterbloem, dit gebied vormt een afwisseling van bosgebied, landbouwgronden, bosjes, broekbossen en graslanden. De Waterbloem is in zijn geheel een heel aantrekkelijk wandelgebied.

Als bezienswaardigheid komt men langs een oude kloosterboerderij en brouwerijgebouw, de enige die van de oorspronkelijke kloostercomplex bewaard zijn gebleven.  

83% Van deze wandeltocht is onverhard, waardoor deze route niet geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens.

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Start- en eindlocatie: bij de kerk, Schoolstraat 1 in Heibloem

Hier kun je de routekaart bekijken en de route downloaden.

Deze wandeling is samengesteld door Adrie Raaijmakers: "Favoriet zijn wandelingen met een combinatie van natuur, landschap en historie. De door mij gemaakte wandelroutes lopen dan ook voor een deel door natuurgebied en voor een deel door open landbouwgebied, een ideale combinatie voor natuur en landschap. Zijn er historische bezienswaardigheden hoe klein dan ook dan worden deze eveneens in mijn wandelroutes verwerkt."

Al eerder in deze rubriek verschenen wandelroutes van Adrie Raaijmakers: de Ommetjes EllburgKerkebroekDe IJzeren ManDe Grote Hegge en Beegderheide.

Veel wandelplezier! Helian 

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant