img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2020 11:10

Beesel wil 'MKB-vriendelijkste gemeente' worden

Reuver - 14 september 2020 - De gemeente Beesel doet dit jaar voor het eerst mee aan de wedstrijd 'de MKB-vriendelijkste gemeente', die elk tweede jaar wordt georganiseerd door de brancheorganisatie MKB Nederland. Deze maand vindt een enquête plaats onder alle bedrijven in de gemeente. In maart 2021 wordt de uitslag bekendgemaakt.

img

Naast een landelijke uitslag maakt MKB Nederland ook ranglijsten op per provincie. Daarnaast is er een apart klassement voor de grote steden. “Het is zaak dat gemeenten beleid voeren waardoor bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen”, schrijft MKB Nederland in een toelichting. “Daarom reikt MKB-Nederland ook dit jaar de prijs uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat.”

Impact

De belangenbehartiger voor ondernemers vindt dat gemeenten zich niet altijd realiseren wat de impact is van hun beleid op bedrijven. “Denk daarbij aan regeldruk, bereikbaarheid, diverse heffingen en aanbestedingsbeleid. MKB-Nederland wil dat gemeenten zich realiseren dat ondernemers van groot belang zijn voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.”

In de enquête, die wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova, vraagt MKB Nederland ondernemers of ze goed contact hebben met hun gemeente. “Of is de gemeente een blok aan uw been?” De gemeente Beesel maakt verder gebruik van de mogelijkheid die MKB Nederland dit jaar biedt om bedrijven te vragen naar hun mening over gemeentelijke dienstverlening tijdens de huidige coronacrisis en over ander gemeentelijk beleid, zoals het duurzaamheidsbeleid.

Spannend

Wethouder Economie Debbie Heesakkers vindt het spannend. “Als je meedoet aan een wedstrijd, wil je natuurlijk graag scoren. We houden voortdurend voeling met de bedrijven in onze gemeente, nu laten we ons vergelijken met andere gemeenten. Ik hoop dat we er dingen van opsteken om ons beleid verder te verbeteren. Maar zo’n ‘benchmark’ kan ook een beetje relativeren dat het gras elders altijd groener lijkt. Het zou mooi zijn als uit de enquête blijkt dat we het in de gemeente Beesel best goed doen.”

Foto: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant