img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2020 01:30

2e editie Buitenkamers Klassiek Muziekfestival in Roermond

Roermond - 20 september 2020 - Op 9, 10 en 11 oktober vindt voor de tweede keer het Buitenkamers Klassiek Muziekfestival plaats in Roermond. Drie dagen lang klassieke concerten op diverse locaties in Roermond. Het festival heeft als doel de krachten op het gebied van klassieke muziek in Midden-Limburg te bundelen, een groter publiek te bereiken en klassieke muziek meer onder de aandacht te brengen.  

img

Het programma
vrijdag 9 oktober - 20 uur

De zeskoppige Amsterdamse formatie Fuse live! opent in de ECI Cultuurfabriek het Festival met een reis door 150 jaar muziekgeschiedenis. Bij sommigen misschien al wel bekend als als de huisband van het tv-programma Podium Witteman. In 2019 wonnen ze bovendien de Edison Klassiek Publieksprijs.  

zaterdag 10 oktober - 15 uur

Christoffel Huiskamerconcerten brengt haar jaarlijkse najaarsconcert in de Minderbroederskerk in Roermond. Het internationale Ensemble Au bout des doigts en het duo Donoche brengen muziek uit de 17e eeuw tot heden tot leven. De musici hebben naast het conservatorium in Maastricht hun opleiding in diverse buitenlandse conservatoria genoten en daar ook veel opgetreden.

zaterdag 10 oktober - 19.30 uur en 21 uur

In de Oranjerie presenteert kamerorkest Heritage Sinfonietta een bijzondere samenwerking met jazztrompettist Ruud Breuls. Deze topmusicus van Limburgse bodem was achttien jaar solotrompettist in het wereldberoemde Metropole Orkest, en is sinds 2014 vaste speler in de WDR Big Band in Keulen.

zaterdag 10 oktober - 19.30 uur

In de Urulakapel een concert van harpiste Josephine van Son. Ze studeerde harp aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1986 won zij een beurs, waarmee zij haar harpstudie kon voortzetten aan het Tschaikovsky Conservatorium in Moskou. Ruim 6 jaar was zij de harpiste bij het trio Abbondano. Als harpdocente is zij verbonden de Academie van Tongeren en de Academie van Genken was zij verbonden aan Muziekschool Artamuse van Sittard- Geleen. 

zondag 11 oktober - 14.30 uur

Speciaal voor Buitenskamers presenteren Foroxity Filmarena en het strijkerskwartet van het Nederlands Filmorkest op zondag 11 oktober een middag vol muziekstukken uit je favoriete films.

Uitgebreide informatie en de mogelijkheid om tickets te bestellen, is te vinden op de website buitenkamers.com.

Over Buitenkamers klassiek muziekfestival

Dit festival is een initiatief van de Christoffel Huiskamer Concerten en de ECI cultuurfabriek en wordt uitgevoerd onder leiding van Anneke Pasman, Joery Wilbers en Joop Geurts. Buitenskamers stelt zich tot doel de krachten op het gebied van klassieke muziek in Midden-Limburg te bundelen, het publieksbereik te vergroten en de positie van klassieke muziek te versterken. Dat doen ze door de organisatie van het festival Buitenskamers, met daarin speciale aandacht voor talent en talentontwikkeling, alsook de inrichting van een online platform voor klassieke muziek. 

Stockfoto/DeltaLimburg.nl

 

Tags
Wellicht interessant