img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2020 12:25

Duurzaamheidskrant Leudal binnenkort bij elk huishouden in de brievenbus

Heythuysen - 24 september 2020 - Vandaag heeft burgemeester Désirée Schmalschläger het eerste gedrukte exemplaar van de duurzaamheidskrant in ontvangst genomen. Een krant over duurzaamheid, die in de week van 5 oktober bij elk huishouden in de gemeente Leudal op de deurmat valt. Het is een bewaarexemplaar, ter inspiratie. Deze krant is onderdeel van de duurzaamheidscampagne 'Eenvoudig energie besparen: waarom niet?'

img

De gemeente heeft een goede reden om deze krant huis-aan-huis te verspreiden: "Willen we de gemeente zijn waar mensen nu en in de toekomst met plezier kunnen wonen, werken en recreëren dan is het hard nodig om iedereen bewust te maken van de bijdrage die ze aan een duurzaam Leudal kunnen leveren."

Bewaarexemplaar

De krant is er één om te bewaren. Iedereen kan eruit halen wat hem of haar inspireert. Zo wordt er onder meer ingegaan op uiteenlopende acties die opgezet worden om inwoners te helpen energie te besparen. Inwoners die zich willen oriënteren op het gebied van duurzaam wonen en/of inspiratie op willen doen kunnen, naast een zestal informatieavonden in de gemeente, vanaf 2 oktober ook terecht in de pop-up store in het voormalig rabobankgebouw in Heythuysen. De plek om te bezoeken wanneer mensen hun woning willen verduurzamen, maar niet goed weten waar te beginnen. In de pop-up store kunnen mensen zelf ervaren hoeveel invloed energiebesparende maatregelen hebben op hun energierekening. Ook kan er een afspraak met de energiecoach worden gemaakt.

Trots op Leudal

Burgemeester Désirée Schmalschläger: “In deze krant vind je veel inspirerende interviews, praktische tips en kennis die je direct in je dagelijkse leven kunt toepassen. Er staan eenvoudige tips in om energie en kosten te besparen, evenals een test waarmee je direct inzicht krijgt hoe je dit in je eigen huis kunt toepassen. Als gemeente zijn we trots op hoe we ons inzetten voor een duurzaam Leudal. Dat we ons allemaal mogen inzetten voor een toekomstige duurzame gemeente, die vandaag begint. Ik wens iedereen veel besparing toe.

Campagne- Eenvoudig energie besparen: waarom niet?

De duurzaamheidskrant is onderdeel van de duurzaamheidscampagne: Eenvoudig energie besparen: waarom niet? De campagne is een samenwerking tussen de gemeente Leudal, Leudal Energie en Rabobank Peel, Maas en Leudal. Het doel is om zoveel mogelijk huiseigenaren te informeren en te stimuleren om zelf kleine energiebesparende maatregelen in huis te nemen. De campagne nodigt mensen uit hierover na te denken en informeert ze over maatregelen die ze zelf kunnen treffen.

Meer weten?

Kijk voor nog meer informatie over wat er nog meer te gebeuren staat rondom de duurzaamheidscampagne op: www.duurzaamleudal.nl

Wellicht interessant