img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-10-2020 12:19

In de herfstvakantie is er elke dag iets te beleven in De Groote Peel

UPDATE 16 oktober 2020 - Alle excursies en kinderactiviteiten tot en met 11 november 2020 zijn geannuleerd. Iedereen die in deze periode een excursie heeft geboekt, krijgt binnenkort het betaalde bedrag teruggestort.  

Ospel - 11 oktober 2020 - Nog één week naar school en dan is het herfstvakantie in onze regio. Een heerlijke tijd om buiten te beleven, samen met de kinderen. Buitencentrum De Pelen organiseert verschillende gezinsactiviteiten in Nationaal Park De Groote Peel, mét en zonder Peelgids. Ga op Spinnentocht of Paddenstoelentocht met gids. Of loop het Kabouterpad of de Peel Beleef-Je-Buiten Toch zonder gids. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum in Ospel. 

Spinnentocht

Bang voor spinnen? Doe dan eens mee met de ontdektocht ‘Spannende spinnen’. Je komt er achter hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Je ontdekt onder andere de verschillende manieren waarop spinnen een web maken en hun prooi vangen. Na deze tocht ben je helemaal ‘spinproof’ en vast en zeker dol op spinnen. Want spinnen … die zijn reuze spannend!

De Spannende spinnentochten zijn op dinsdag 20 en donderdag 22 oktober.

Paddenstoelentocht

Of ben je misschien nieuwsgierig naar de paddenstoelen die in De Groote Peel voorkomen? Doe dan mee met een Paddenstoelentocht. Je ontdekt niet alleen welke soorten er groeien, maar ook het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voorplanten. Met behulp van spiegeltjes en zoekkaarten kan je de verschillende soorten herkennen.
 
Er zijn Paddenstoelentochten op maandag 19, woensdag 21 en vrijdag 23 oktober.

Praktische informatie voor de excursies met gids

Starttijd is 11.00 uur en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind. Online reserveren is noodzakelijk en kan via de website van De Pelen. 

Alle excursies starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ook zonder gids op pad

Bij de balie van het buitencentrum zijn twee leuke ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar De Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Voor € 3,50 per kind koop je een tasje met opdrachten en muts (Kabouterpad) of buitenblad (Buitentocht). Deze tochten zijn verkrijgbaar tijdens openingstijden van het buitencentrum. Reserveren is niet nodig.

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10 tot 17 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van Buitencentrum De Pelen.  

Foto's Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 
 

Wellicht interessant