img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-10-2020 03:25

Roermondse Vastelaovesevenementen afgelast

Roermond - 16 oktober 2020 - In navolging van de afgelasting van alle Vastelaovesevenementen en -activiteiten van Sjtadsvastelaovesveniging D’n Uul, hebben ook de overige organisatoren van Roermondse Vastelaovesevenementen besloten om ook hun evenementen voor het komend seizoen af te gelasten.

img

Het gaat daarbij om de evenementen:

- Sjolefestatie
- Sjtasiefestasie
- Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel
- GEISTIG vastelaoves THEATER
- Grote Remunjse Vastelaovesoptoch
- Greune Maondaag
- Bacchusdrieve
 
De organisatoren hebben dit gisteravond na een gezamenlijk overleg besloten. De organisaties betreuren het besluit met pijn in hun Vasteloaveshart, maar zijn unaniem van mening dat ook zij hun maatschappelijke bijdrage en verantwoordelijkheid moeten nemen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Gezien de huidige omstandigheden vinden de organisaties het nu de tijd om het juiste te doen en dat is NÍÉT om met hun evenementen Vastelaovesvierders bij elkaar te brengen en een feestsfeer te scheppen.

Elke organisatie op zich gaat zich de komende tijd beraden wat en op welke wijze zij het komend seizoen wél nog kunnen betekenen om de Vastelaovescultuur in stand te houden, maar dit zullen vooralsnog dus geen activiteiten met publiek zijn.

De betreffende organisaties zijn Stichting Sjtasiefestasie, Sjtichting Vastelaovesoptoch Remunj, Stichting Remunjs Vastelaoves Meziek Sjpektakel, De Bacchusklup en Stichting De Remunjse Geis. 

Tags
Wellicht interessant