img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-10-2020 11:28

Openbare les over debuutroman 'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld

Weert - 19 oktober 2020 - Op maandag 2 november geeft Neerlandicus Herman van Horen een openbare les Meesterwerken uit de Wereldliteratuur. Tijdens deze gratis les is er uitgebreid aandacht voor de winnares van de Internationale Bookerprijs: de jonge Nederlandse schrijfster Marieke Lucas Rijneveld en haar bekroonde debuutroman 'De avond is ongemak', die in het Engels is vertaald en nu een groot internationaal publiek bereikt.

img

Herman van Horen: “Ik blijf me verbazen over de originele vorm die schrijvers telkens weer bedenken voor hun eigen verhaal”. 

Over het boek 'De avond is ongemak'

Het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen.

Over de auteur

Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel "Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut. 

Praktische informatie

Datum en tijd: maandag 2 november, aanvang 20.00 uur.
Locatie: Rick, Wilhelminasingel 12, Weert.
Deelname is gratis.
Vooraf aanmelden is verplicht en kan via 0495-533 954 of bij de balie van Rick aan de Wilhelminasingel 12 in Weert.

Smaakt deze openbare les naar meer?

In de cursus ‘Meesterwerken uit de Wereldliteratuur’ deelt Herman van Horen zijn fascinatie voor literatuur en neemt hij de deelnemers mee langs schrijvers en romans uit diverse landen en tijdperken. Het is meestal fictie, verzonnen verhalen, die zich afspelen tegen een uiterst realistische of historische achtergrond. In de cursus maak je kennis met de personen die de romans bevolken, hun avonturen, hun gedrag, hun relaties met anderen en hun ideeën. Alles wat geïnteresseerde lezers opvalt. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om zijn of haar mening over het boek in te brengen. 

De cursus bestaat uit acht lessen. Iedere les draait om één boek, meestal van een buitenlandse schrijver. Meestal zijn het recent verschenen boeken, vaak bekroond met belangrijke prijzen als de Booker Prijs, de Prix Goncourt of de Nobelprijs.

De deelnemers dienen dat boek van tevoren te lezen. Er zijn twee cursuslocaties. Op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur bij Rick én op woensdagavond op dezelfde tijd in Keenterhart op het St. Jozefskerkplein 3 in Weert.

Kijk voor meer informatie op www.rickraakt.nl  

Stockfoto/DeltaLimburg.nl 

 

Tags
Wellicht interessant