img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-10-2020 06:41

Laurentius ziekenhuis schiet zorgbonus aan zorgpersoneel voor

Roermond - 26 oktober 2020 - Het bestuur van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft besloten om de door de overheid beloofde zorgbonus aan zorgpersoneel voor te schieten. Het gaat dan om een bedrag van € 1.000 netto aan medewerkers die hebben gewerkt tijdens de eerste COVID-golf. Dit bedrag krijgen medewerkers uitbetaald bij hun salaris van november. 

img

Bestuurder Karin Krol: “Maatschappelijk gezien vinden wij het onaanvaardbaar als door bureaucratie dit jaar onze medewerkers niet krijgen wat hen beloofd is. Daarbij komt dat we inmiddels vol in de tweede COVID-golf zitten en we wederom een groot beroep op onze medewerkers moeten doen. Een blijk van waardering is nu passender dan ooit.”

Het Laurentius Ziekenhuis heeft de zorgbonus aangevraagd voor alle medewerkers die tijdens de eerste COVID-golf gewerkt hebben, ongeacht of hun functie op de lijst van VWS vermeld staat.

Karin Krol: “We hebben er alle vertrouwen in dat VWS de ingediende aanvraag zal honoreren. Er zijn zoveel meer medewerkers die een enorme extra inspanning hebben geleverd tijdens de eerste COVID-golf. We kunnen en willen geen onderscheid maken. Het is een teameffort dat we op deze wijze willen waarderen.”

 

Tags
Wellicht interessant