img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-1-2019 13:00

MBO3 Citaverde College organiseert aanleg voedselbos

Heythuysen - Op woensdag 30 januari 2019, aanvang 14 uur, wordt in het buitengebied van Heythuysen voedselbos 'Natuurgaard Korte Vonck' aangelegd, georganiseerd door IVN-Roermond e.o. samen met het CitaVerde College Roermond en de Limburgse Voedselbosbrigade. Leerlingen van Citaverde MBO 3 opleiding Water, Natuur en Recreatie organiseren als praktijkopdracht deze plantactiviteit. In december 2018 en januari 2019 hebben zij een aantal lessen gevolgd over voedselbossen. Dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg zal de eerste boom planten.

img

Foto: Limburgse Voedselbrigade

Lokatie: Het voedselbos ligt nabij Zorgboerderij Rondmeer, Heide 3, Heythuysen.

Programma: inloop vanaf 13.30 uur, programma zelf 14 tot 16 uur 

Aanmelden via Hetty Adams, per email via voedselbos.brigade@gmail.com 

Alle leden van IVN Roermond en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om samen met hun (klein)kinderen mee te komen planten. De bijeenkomst duurt tot vier uur 's middags, met een pauze waarbij er voor een lekkere lokale versnaperingen wordt gezorgd, zoals soep en appeltaart ter plekke bereid met hulp van JongNL Limburg “outdoor cooking”. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor bewuste voeding.

Door het planten van dit voedselbos met hulp van zo veel mogelijk (klein)kinderen, wordt aandacht gevraagd voor het feit dat bomen tijd nodig hebben om te groeien. Bomen hebben heel diverse functies in onze omgeving. Ze zorgen voor zuurstof, filteren fijnstof, verbeteren de bodem en vangen water op als er veel regen valt.  Daarom worden nu bomen aangeplant voor later, zodat de kinderen van nu ook straks kunnen genieten van de omgeving waarin ze leven.
 

Wellicht interessant