img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-1-2019 14:40

Kandidatenlijst Waterschaps- en Provinciale verkiezingen 2019

Op 20 maart 2019 zijn de Waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor Provinciale Staten, deze worden eenmaal in de vier jaar gehouden en vinden tegelijkertijd plaats. Maandag 4 februari 2019 is de dag van de kandidaatstelling. Op deze dag kunnen kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten en voor het bestuur van het Waterschap worden ingeleverd. Alle stemgerechtigden ontvangen voor 20 maart twee stempassen en twee kandidatenlijsten: één voor de waterschappen en één voor Provinciale Staten. 

Het algemeen bestuur van Waterschap Limburg bestaat uit 30 leden, waarvan 21 zetels door verkiezingen worden ingevuld.

Het aantal leden van Provinciale Staten is afhankelijk van het aantal inwoners van de provincie en variëert van 39 tot 55 leden; de provincie Limburg telt 47 zetels.

Maandag 4 februari 2019 is de dag van de kandidaatstelling. Op deze dag kunnen kandidatenlijsten worden ingeleverd tussen 9 en 17 uur.  

De kandidatenlijsten voor Waterschapsverkiezingen moeten worden ingeleverd bij het centraal stembureau van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99, Roermond.

Politieke partijen leveren hun kandidatenlijst in bij het centraal stembureau van de provincie Limburg. Op deze kandidatenlijst staan namen van personen die zich kandidaat stellen voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten. 
 

Wellicht interessant