img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2020 07:54

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 24 november 2020

Midden-Limburg - 25 november 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 24 november)

Op dit moment liggen er in totaal 16 coronapatiënten in het ziekenhuis; 13 patiënten in de kliniek en 3 patiënten op de Intensive Care. Hoewel het aantal vandaag wat lager is, is het aantal coronapatiënten al een paar weken rond de 20 (kliniek en IC) en blijft constant. Er is helaas nog geen dalende lijn zichtbaar.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 24 november

Positief getest  =  3.979

Opgenomen in het ziekenhuis = 136,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.399 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 21,3 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 526 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 1,02 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 24 november. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 108.793 (verkregen op 24 november, wordt wekelijks bijgewerkt) 

Afgelopen week (18 november-24 november) waren er bijna net zo veel nieuwe COVID-19 meldingen dan de week daarvoor. Het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis of op de IC werden opgenomen daalde wel licht. De druk op de zorg vanwege COVID-19 blijft hoog. Het reproductiegetal van 6 november is gestegen ten opzichte van een week eerder en is nu 1,02 (ondergrens: 0,99 en bovengrens: 1,05). Dat betekent dat 100 mensen die COVID-19 hebben 102 andere mensen besmetten. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn. 

Van de 25 regio's zijn op dit moment 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Tags
Wellicht interessant