img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-12-2020 10:22

Dashboard coronavirus Midden-Limburg - 1 december 2020

Midden-Limburg - 2 december 2020 - Het dashboard coronavirus geeft per gemeente inzicht in het verloop van de coronabesmettingen en het aantal positief geteste mensen. We houden jullie op de hoogte van de dagelijkse cijfers in Roermond, Leudal, Maasgouw, Beesel, Roerdalen, Weert en Nederweert, de landelijke cijfers en de meest recente informatie van het Laurentius Ziekenhuis. 

img

Laurentius Ziekenhuis Roermond (status 1 december)

Momenteel liggen er in het ziekenhuis in totaal 12 coronapatiënten: 8 patiënten in de kliniek en 4 patiënten op de Intensive Care.

Risiconiveau in onze regio

Zeer ernstig: Strenge, landelijke maatregelen zijn noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie (waakzaam). Er zijn zeer veel mensen besmettelijk en het dagelijks aantal nieuwe besmettingen is hoog. Het bron- en contactonderzoek is niet meer effectief, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd. De regionale zorgcapaciteit is onvoldoende en een deel van de reguliere zorg is al afgeschaald. Maatregelen zijn erop gericht om landelijk en regionaal overbelasting van de zorg te voorkomen, kwetsbaren te beschermen en het virus weer maximaal te controleren.

Landelijke informatie op 1 december

Positief getest  =  4.073

Opgenomen in het ziekenhuis = 99,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 1.205 mensen in het ziekenhuis.

Opgenomen op de IC-afdeling = 19,7 (gemiddeld over de afgelopen 3 dagen). In totaal liggen 478 mensen op de Intensive Care.

Reproductiegetal = 1,04 (aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon, verkregen op 1 december. Wordt wekelijks bijgewerkt)

Geschat aantal besmettelijke mensen = 100.660 (verkregen op 1 december, wordt wekelijks bijgewerkt) 

Afgelopen week (25 november – 1 december) was een lichte daling te zien in het aantal nieuwe COVID-19 meldingen, namelijk 33.949 in afgelopen week vergeleken met 36.931 nieuwe meldingen in de week daarvoor (-8%). Het aantal mensen dat voor COVID-19 in het ziekenhuis of op de intensive care werd opgenomen is afgelopen week ook iets gedaald. Het reproductiegetal van 13 november ligt op 1,04 (1,02-1,07) en is ongeveer gelijk aan de week ervoor. Het aantal besmettelijke personen in Nederland is ruim 100 duizend en is ook vergelijkbaar met de week ervoor (ondergrens: 72.500; bovengrens 129.000). Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn. 

Van de 25 regio's zijn op dit moment 20 regio’s ingeschaald op ‘zeer ernstig’, 5 op ‘ernstig’, 0 op ‘zorgelijk’ en 0 op ‘waakzaam.‘

Tags
Wellicht interessant