img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-12-2020 18:07

Purr Binta Roermond slaat brug tussen Afrika en Limburg

Roermond - 3 december 2020 - In de Neerstraat in Roermond zit sinds kort het winkeltje Purr Binta, een design tassen merk met een bijzondere missie. In de winkel heb je dankzij moderne technieken in beeld en geluid direct contact met de designers en kleermakers in Gambia, West-Afrika. De producten fleuren hier het  straatbeeld op terwijl duizenden kilometers verderop mensen in het door corona en teruglopende toerisme zwaar getroffen Gambia worden geholpen.

img

Purr Binta verkoopt tassen die met de hand in dit land worden gemaakt, naar Nederlands-Gambiaans ontwerp. De winkel en haar producten fleuren het Nederlandse straatbeeld op, en duizenden kilometers verderop helpt Purr Binta mensen in het door Corona en het daaruit vloeiende gebrek aan toerisme zwaar getroffen Gambia.
 
Tessie de Ponti (de Ponti betekent, vrij vertaald, bruggenbouwer), eigenaar van de winkel en het merk: “Purr Binta hoopt beetje bij beetje wat meer kleur op straat en in huis in Nederland te brengen. Bovendien kunnen onze tailors dankzij onze orders meerdere mensen opleiden, en ontstaat er een mooie kruisbestuiving tussen de Europese en Afrikaanse cultuur.”
 
In het winkeltje waan je je even op de markt in Afrika. Overal hangen kleurrijke producten, er draait Afrikaanse muziek en er worden vrolijke video’s geprojecteerd die het volledig handmatige fabricageproces laten zien. Medewerkers Tessie de Ponti, Bas Horsting en hun team, staan altijd klaar voor een praatje, uitleg of hulp.

Een voorbeeld van hoe productie en verkoop van mode, design, en winkelen anders kan en welke mooie mogelijkheden er zijn met de vele leegstaande panden in de binnenstad.
 

Wellicht interessant