img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-12-2020 14:11

Gratis online cursus 'Biodiversiteit in jouw tuin' in Maasgouw

Maasgouw - 28 december 2020 - Stichting IKL organiseert samen met de gemeente Maasgouw op woensdagavond 20 januari een gratis online basiscursus, waar je meer leert over biodiversiteit in jouw eigen tuin of buurt. Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg, er zijn steeds minder verschillende soorten planten en (kleine) dieren. Met soms kleine ingrepen kun je in jouw tuin een waar verschil maken en dit zorgt voor de komst van veel meer leven in jouw tuin! Aanmelden kan tot 20 januari.

img

Verandering begint bij jezelf!

Er zijn steeds minder verschillende soorten planten en (kleine) dieren. Dit heeft grote gevolgen op onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Onder het mom van "verandering begint bij jezelf", neemt stichting IKL jou graag mee naar jouw eigen tuin. In deze (gratis) online cursus leer je meer over biodiversiteit in jouw eigen tuin of buurt en wordt een andere manier van tuinieren behandeld.

Biodiversiteit in jouw achtertuin

Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan flora en fauna. Maar het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Sterker nog, het gaat slecht met de biodiversiteit op onze aarde. Dit heeft grote gevolgen op onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en in het landschap. Onder het mom van verandering begint bij jezelf nemen wij je graag mee naar jouw eigen tuin.

Met soms kleine ingrepen kun je in jouw tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit! Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in jouw tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. En die slakken op hortensia’s, rupsen op boerenkool en bladluizen in jouw roos? Met het juiste beheer heb je hier aanzienlijk minder last van. En dat zonder gif of andere troep. Deze cursus is voor elke tuin, van elk formaat. Van 10 m2 tot grote landgoedtuinen met vele hectare.

Voor wie?

Deze basiscursus is (gratis) voor alle inwoners van de gemeente Maasgouw die iets willen leren over biodiversiteit in hun eigen tuin of buurt. Het is een instapcursus waarvoor je geen uitgebreide voorkennis nodig hebt. In deze cursus nemen we je mee naar een andere manier van tuinieren. Dit heeft naast de verhoging van biodiversiteit nog meer voordelen. Je tuin houdt meer water vast, waardoor je minder hoeft te sproeien en dus geld bespaart. Daarnaast zorgt groen ervoor dat tijdens warme dagen de temperatuur in je tuin met een aantal simpele tips tot wel 3 graden (soms nog wel meer) kan dalen. Dit is maar een kleine greep uit hetgeen we bespreken in de cursus! Tijdens de cursus is er natuurlijk ook ruimte voor vragen. Als er tijd en behoefte is aan diepgang op een onderwerp zullen we hier zeker op ingaan.

Hoe?

De cursus is online en live te volgen via ‘Microsoft Teams’. Het wordt een leuke interactieve avond, terwijl jij thuis aan de keukentafel zit. Na deelname ontvang je de lesstof in PDF in jouw mailbox. Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede internetverbinding. Je krijgt van ons op de dag van de cursus instructies over hoe je met ‘Microsoft Teams’ kunt deelnemen. 

Wanneer? 

Woensdagavond 20 januari van 19.30 – 22.00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan tot 20 januari, 9.00 uur 's morgens. Deelname is gratis.

Wellicht interessant