img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-1-2021 13:40

Leudal toegetreden tot P10-netwerk plattelandsgemeenten

Heythuysen - 9 januari 2021 - De gemeente Leudal is toegetreden tot het P10-netwerk van plattelandsgemeenten en is hiermee de derde Limburgse gemeente in het netwerk, naast Horst aan de Maas en Peel en Maas. Doel van het netwerk is om de stem van het platteland te laten horen bij onderwerpen als gemeentefinanciën, energietransitie, klimaatverandering, stikstof, onderwijs, leefbaarheid en zorg.

img

Dit zijn de grote opgaven waar Nederland mee te maken krijgt en waar het platteland een cruciale rol in kan vervullen. In maart 2021 presenteert de P10 zijn Agenda Platteland.

Volgens burgemeester Désirée Schmalschläger levert toetreding tot het netwerk kansen op voor Leudal. “Net als Horst aan de Maas en Peel en Maas is Leudal een plattelandsgemeente met specifieke belangen die vraagt om een goede vertegenwoordiging. Door gezamenlijk op te trekken vormt het P10-netwerk een stevige gesprekspartner die onze belangen behartigt ten aanzien van verschillende partners zoals het Rijk, de G40 en de VNG.”

In 2008 begon het P10-netwerk met tien gemeenten. Sindsdien is de P10 sterk gegroeid. In de afgelopen twaalf jaar heeft de P10 laten zien dat het een toekomstgerichte gesprekspartner is en dat het een waardevolle en innovatieve bijdrage kan leveren aan de opgaven waar Nederland voor staat.

Foto Leon van Lier

Wellicht interessant